ITÁLIAI UTAZÁS: Kezek a város felett

A sorozat következő vetítése április 20-án 18:30-tól

2020. április 20. 18:30 - 20:15

Helyszín: DíszteremA 2020. március 11-én a kormány által elrendelt járványügyi veszélyhelyzethez igazodva az Uránia Nemzeti Filmszínház további intézkedésig felfüggesztette működését, ezért erre a vetítésre későbbi időpontban kerül sor. A pótidőpont kijelölése később, a veszélyhelyzet megszűnte után történik. A megváltott jegyek az új időpontra változatlanul érvényesek lesznek. Visszaváltásra az új időpont kijelölése után lesz lehetőségük azoknak, akik számára az nem felel meg. Megértésüket köszönjük!

***

Nápoly a hatvanas évek elején. A befolyásos városi tanácsnok, Edoardo Nottola ingatlanfejlesztésekkel foglalkozik. Ő irányítja a munkásnegyedben zajló hatalmas építkezést, amelynek szomszédjában baleset történik: összedől egy ház, és három embert maga alá temet. A vizsgálat során visszaélésekre, korrupcióra, és Nottola felelősségére derül fény. Mindez a közelgő választások előtt nem jön jól, főleg, hogy Nottola politikai ellenfelei a városi tanácsban ki is használják az ügyet. Ő azonban mindent elkövet, még politikai köpönyegforgatásra is hajlandó, hogy hatalmát és befolyását megőrizze. A korrupt ingatlanfejlsztő politikus szerepét a „nehézssúlyú” hősök amerikai sztárja, Rod Steiger alakítja.
Francesco Rosi filmje, a Kezek a város felett a háború utáni Itáliát átszövő korrupcióról rántotta le a leplet. 1963-ban a Velencei Filmfesztiválon Arany Oroszlán-díjjal ismerték el.

Az Itáliai utazás sorozatunk teljes programja.

Rendező: Francesco Rosi

szereplők: Rod Steiger, Salvo Randone, Guido Alberti

Pénztárnyitás és Emeleti kávézó: Az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.

© Uránia Nemzeti Filmszínház

1088 Budapest, Rákóczi út 21.

megközelítés
jegyinformáció
írjon nekünk!
közérdekű adatok
sajtó
Adatvédelmi tájékoztató