< VISSZA

Alban Berg: Lulu


Operaközvetítés a New York-i Metropolitan Operából, 180 perc, 2015
német nyelven, magyar felirattal

Időpontok:

Rendező: William Kentridge

Karmester: James Levine

Szereplők: Marlis Petersen (Lulu), Susan Graham (Countess Geschwitz), Daniel Brenna (Alwa), Paul Groves (Painter/Negro), Johan Reuter (Dr. Schön/Jack the Ripper),
Franz Grundheber (Schigolch)

Franz Wedekind: A föld szelleme és a Pandorra szelencéje című drámáiból született meg Alban Berg 1937-ben bemutatott, de befejezetlenül maradt operája, Lulu címmel. A 20. sz. első felének irodalmi és zenei modernitását tükröző darab főszereplője egy rendhagyó karakterű nő, Lulu, aki a mindent és mindenkit magába olvasztó, elsöprő, felemésztő szexualitás megtestesítője, aki uralkodik a férfiakon, (ld. a képzőművészetben a kortárs Klimt és Egon Schiele festményei) de végül áldozatukká válik. Ezt a dekadens világot kelti életre Alban Berg dodekafon, a tizenkétfokúságon alapuló zenéje. A hatalmas női főszerepet: Lulut Marlis Petersen kelti életre az előadásban. Közreműködik még: Susan Graham, Daniel Brenna és Johann Reuter.

Jegyinformációk

Belépőjegy: 4100 Ft

Továbbra is van lehetőség 3800 Ft-ért kedvezményes jegy vásárlására azoknak, akik a nyári válogatás ÉS az új évad legalább öt különböző előadására váltanak jegyet egyszerre. A kedvezményes jegyvásárlásra csak személyesen a jegypénztárban van lehetőség, az online jegyfoglaló rendszerben nem.

Jegyek kaphatók az Uránia jegypénztárában és a Jegymester hálózatában.

Jegyfoglalás telefonon: 486-3400, 486-3401, 486-3413, 486-3414

Jegyfoglalás interneten - Kérjük kattintson fent a kiválasztott időpontra!

A lefoglalt jegyeket kérjük 5 napon belül az Uránia jegypénztárában személyesen átvenni, 5 nap után a foglalás automatikusan törlődik a rendszerből.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az előadás kezdete után helyfoglalásra csak az emeleti oldalkarzaton van lehetőség. A késve érkezők a szünetben foglalhatják el helyüket.
Megértésüket köszönjük!
Az Uránia Nemzeti Filmszínház Igazgatósága


Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó a mozi nyitvatartási idejében tart nyitva.

© Uránia Nemzeti Filmszínház
Az Art-Mozi Egyesület tagmozija

1088 Budapest, Rákóczi út 21.

megközelítés
jegyinformáció
írjon nekünk!
közérdekű adatok
sajtó
Adatvédelmi tájékoztató