< VISSZA

Richard Strauss: Elektra


Operaközvetítés a New York-i Metropolitan Operából, 160 perc, 2016
német nyelven, magyar felirattal

Időpontok:

Rendező: Patrice Chéreau

Karmester: Esa-Pekka Salonen

Szereplők: Nina Stemme (Elektra), Adrianne Pieczonka (Chrysothemis), Waltraud Meier (Klytämnestra), Burkhard Ulrich (Aegisth), Eric Owens (Orest) 

A közvetítési szezon befejező előadása az operairodalom egyik legsötétebb drámája, benne három rendhagyó és rettenetes női szereplővel. 1909-ben volt a Hugo von Hofmannsthal szövegére, a görög mondavilágból merítő Strauss opus, az Elektra bemutatója. A mükénéi palota falait vér festi pirosra: a felesége és annak szeretője által megölt Agamemnon király vére. A király lányát, Elektrát a megölt apja iránti szeretete (szerelme?), anyja és annak új férje iránti gyűlölete és a vérbosszú élteti. Húga a hisztérikus Chrysosthemis menekülne a pokoli helyről, bármi áron. Anyjuk, a gyilkosságban részes Klytämnestra pedig álmatlanságtól szenvedve bolyong a palotában. A hazatérő fiú, Orestes aztán véres bosszút áll anyján és annak férjén. Strauss hatalmas zenekara kifejezi, eljátssza mindezt a színpadi szörnyűséget, de ennél sokkal többet is, a lelkekben lejátszódó borzalmakat is. A zenés színpad talán legnehezebb színészi, énekesi feladatot jelentő, hatalmas szerepét, Elektrát a Wagneren edzett énekesnő Nina Stemme fogja alakítani, Klytämnestra szerepében a közelmúlt egyik legnagyobb Wagner mezzoszopránját: Waltraud Meiert láthatjuk újra a színpadon, Chrysostemist Adrianne Pieczonka fogja énekelni.

Jegyinformációk

Belépőjegy: 4100 Ft

Továbbra is van lehetőség 3800 Ft-ért kedvezményes jegy vásárlására azoknak, akik az évad VAGY a nyári válogatás legalább öt különböző előadására váltanak jegyet egyszerre. A kedvezményes jegyvásárlásra csak személyesen a jegypénztárban van lehetőség, az online jegyeladó rendszerben nem.

Jegyek kaphatók az Uránia jegypénztárában és a Jegymester hálózatában.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az előadás kezdete után helyfoglalásra csak az emeleti oldalkarzaton van lehetőség. A késve érkezők a szünetben foglalhatják el helyüket.
Megértésüket köszönjük!
Az Uránia Nemzeti Filmszínház Igazgatósága


Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó a mozi nyitvatartási idejében tart nyitva.

© Uránia Nemzeti Filmszínház
Az Art-Mozi Egyesület tagmozija

1088 Budapest, Rákóczi út 21.

megközelítés
jegyinformáció
írjon nekünk!
közérdekű adatok
sajtó
Adatvédelmi tájékoztató