Zsidó Művészeti Napok | 2017

2017 tavaszán is összművészeti zsongás a zsidó kultúra iránt nyitott közönség számára

2017. május 6. - 2017. május 14.

Helyszín: Díszterem

A Zsidó Művészeti Napok 2016 tavaszán került először megrendezésre Budapesten. Az új rendezvénysorozat a zsidó kultúra sokszínűségét változatos művészeti produkciókkal, több belvárosi helyszínen mutatta be az érdeklődő közönségnek. Az ismert kulturális terek, koncerttermek, színházak, és mozik mellett, mint például a Zeneakadémia, Uránia Nemzeti Filmszínház, Átrium Film-Színház, A 38 Hajó, BMC, a lazább atmoszférájú, erzsébetvárosi kulturális, gasztronómiai és szórakoztató terekben is különleges programok várták a látogatókat, köztük a Mazel Tov-ban, a Fogasban…

2017-ben sem lesz ez másképp! Május 6-14-ig hasonló összművészeti zsongás várja a zsidó kultúra iránt nyitott közönséget!


A ZSIMÜ programja az Urániában:

Shalom Mr. Berlin!
| Május 6. 19:00
Irving Berlin élete és zenei pályája.
A nagyszerű szerző és dalíró életét és pályafutását mutatja be Náray Erika, Udvaros Dorottya, és Alföldi Róbert, akik nagy örömmel készülnek a közös munkára.
Jegyvásárlás>>


Mendelssohn utazásai
| Május 7. 19:00
A május 7-i a koncert azért is különleges, mert a dinamikus Óbudai Danubia Zenekar és Anton Saburov, a fiatal orosz karmester közös munkájának lehetünk tanúi, amely számukra is inspiráló azon túl, hogy kedvelt szerzőjük darabjai közül választottak az estére.
Közreműködik: Óbudai Danubia Zenekar
Szólista: Christos Grimpas, cselló (Görögország)
Vezényel: Anton Shaburov, (Oroszország), az I. Felix Mendelssohn Nemzetközi Karmesterverseny győztese…    
Jegyvásárlás>>


A nagy Gatsby
| Május 8. 19:00
A húszas évek önfeledt, szédítő ritmusai, füstös dzsessz és érces-karcos szving, a lámpafényes éjszakában bódultan tomboló élet, és a vágy, hogy a reggel minél később jöjjön el…
A Miskolci Balett új bemutatójában F. Scott Fitzgerald, világhírű amerikai író 1925-ös regényét, A nagy Gatsby-t dolgozza fel.
Jegyvásárlás>>


Szőke Nikoletta és Takács Nikolas koncert
| Május 11. 19:00
Nikoletta és Nikolas a Zsidó Művészeti Napokra egy különleges műsorral készül. A XX. század meghatározó, zsidó származású slágergyárosainak legismertebb szerzeményeit adják majd elő. Zerkovitz Bélától Burt Bacharach-on át Alan és Marilyn Bergman munkásságán keresztül Michel Legrand-ig a nézőkkel együtt fedezik  föl azt a hangulatot, zsenialitást, kreativitást, muzikalitást, amit ezek a szerzők a világnak adtak. A két kiváló énekest a hazai jazzélet kiemelkedő, széles körben foglalkoztatott muzsikusai kísérik el erre a zenei utazásra.
Jegyvásárlás>>


Apáról fiúra – L'dor Va'dor
| Május 14. 19:30
Egy alkalomra közös színpadra áll két nemzedék. Két muzsikus és két író, apák és fiúk, akik legalább három különböző világba vezetik be közönségüket a Zsidó Művészeti Napokon.
Jegyvásárlás>>


A Polgár lányok dokumentumfilm 
| Május 14. 11:00
A magyarországi ősbemutatóhoz közönségtalálkozó is kapcsolódik Polgár Zsófia többszörös olimpiai bajnok, Berger László producer, és meglepetés vendégek részvételével a Zsidó Művészeti Napok programjának részeként.
A magyar közönség számára a rendező narrációja Vörös Szabolcs magyar hangján szólal meg.
Jegyvásárlás>>


Tovább a Zsidó Művészeti Napok honlapjára

Hírlevél feliratkozás

Az Ismeretlen Uránia - kötet

 

Itáliai utazás 2023-24

Exhibition On Screen - 2023

Tájoló mozi

kávéház banner 290x

Uránia Aranykönyv

Hívjon minket +36 1 486-3400 Főoldal Az oldal tetejére

Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó a mozi nyitvatartási idejében tart nyitva.

© Uránia Nemzeti Filmszínház
Az Art-Mozi Egyesület tagmozija

1088 Budapest, Rákóczi út 21.

megközelítés
jegyinformáció
írjon nekünk!
közérdekű adatok
sajtó
Adatvédelmi tájékoztató