< VISSZA

Vademberek hajszája

Hunt for the Wilderpeople
új-zélandi vígjáték, 101 perc, 2016
angol nyelven, magyar felirattal

Vetítési időpontok:

Rendező: Taika Waititi

Szereplők: Sam Neill, Rima Te Wiata, Oscar Kightley, Cohen Holloway, Rhys Darby

Ricky, a dacos városi kölyök új nevelőszülőkhöz kerül, Új-Zéland vadregényes tájaira. A kezelhetetlen srác a kissé furcsa, de szeretetteljes Bella néni és új kutyája, Tupac körében hamar otthonra lel, bár a zsémbes és magának való Hec bácsival nehezen találja a közös hangot. Amikor egy váratlan tragédia miatt Rickyt újra a gyermekvédelem felügyelete fenyegeti, a javítóintézet elől inkább hegyekbe menekül. Hec bácsi persze könnyedén rátalál, ám egy veszekedés és baleset miatt hetekre a dzsungelben ragadnak. Országos körözést adnak ki rájuk, és az újonnan törvényen kívülivé vált párosnak választania kell: vagy a saját fejük után mennek, vagy összefognak és megpróbálják együtt túlélni a nagy kalandot.

Az új-zélandi Taika Waititi, a Hétköznapi vámpírok című fesztiválkedvenc áldokumentum-horror-komédia rendezőjének tehetségére és egyedi látásmódjára Hollywood is felfigyelt, nem véletlenül kapta meg a Thor: Ragnarök rendezői székét. Vademberek hajszája (Hunt for the Wilderpeople) című filmjében – amely a kultikus Sundance Fesztiválon debütált – mesterien keverte a vígjáték, a kalandfilm, a dráma, a road movie és a buddy movie sajátosságait. A váratlan fordulatokkal teli történet sokszor abszurdba hajló humora tökéletesen kiegészíti a két főszereplő, Sam Neill és Julian Dennison őszinte alakítását.

A történet alapjául Barry Crump Új-Zélandban kultikus státuszú regénye – ahogy a rendező emlegeti az interjúkban, „az új-zélandi Úton”– szolgál, amit minden, identitását kereső új-zélandi tinédzser elolvas. Waititi autós-, tank- és helikopterüldözéssel turbózott az anyagon és mindig jókor elsütött, frappáns poénokkal hangolta át egy igazán pozitív és szerethető felnövéstörténetté az eredetileg borúsabb hangulatú regényt. A 19 nemzetközi fesztiváldíjjal elismert és a 2016-os miskolci Cinefesten egyből közönségkedvenccé vált Vademberek hajszája egyszerre fergeteges és elgondolkodtató közönségfilm, amely kortól függetlenül mindannyiunkban felidézi a felnőtté válás nehézségeit, és hogy kik voltak azok, akik elkísértek minket ezen az úton.

 

Bemutató dátuma: 2017.05.10.

Forgalmazó: Pannonia Entertainment

Hírlevél feliratkozás

Az Uránia heti moziműsora

Római anzix
Összhang

Hívjon minket +36 1 486-3400 Főoldal Az oldal tetejére

NYITVA TARTÁS: 10:30 – 21:15
Uránia Kávéház: 10:30 – 21:00

© Uránia Nemzeti Filmszínház

1088 Budapest, Rákóczi út 21.

megközelítés
jegyinformáció
írjon nekünk!
közérdekű adatok
sajtó
adatvédelmi nyilatkozat